Dubbelklik hier om de afbeelding te veranderen

Historiek

Kom hier meer te weten over de "noeste" friturist

!

Bestaat sinds 1955 rond de ring van Aalst aan de kerk van Mijlbeek. Een eerste barakje werd opengehouden door een Mijlbeekse familie. Rond 1978 werd het oude barakje vervangen door een 4*2.5 m unit op 2 wielen met een zijbache. Voor die tijd was dat al een hele investering. De frituur trok veel klanten en werd door de familie Bouters opengehouden. Deze jonge mensen waren al snel uitgekeken op de vermoeiende job en zochten een overnemer. Erwin nam de  zaak over op 1 januari 1982. Frituur Mijlbeek was nu in handen van de jonge ondernemer Eeckhaut. deze jongeman boordevol ambities is tussen de patatten opgegroeid.  

De familie Eeckhaut baatte sinds 1953 op het Esplanadeplein te Aalst een piepklein frituurken uit.

Grootvader Clement en Prudence waren ijskreemventers  en zochten extra inkomen in de winter. Dus werd er geopteerd voor een frituur. Deze eenvoudige frituur op de "kolenmarkt" had slechts één frietketel die met kolen gestookt werd.

In 1968 nam zoon Gust en Irène (2 °generatie) de zaak over, vernieuwde het pand en installeerde een friteuse op stadsgas.

Er was nog geen sprake van een koeltoog, alles werd uitgestald achter het raam op een plateau. De frituur diende ook al verschillende keren verplaatst te worden, een standplaats met variabele plaast was het geworden.   

 In juli 1981 nam Erwin(derde generatie), geboren tussen de "patatten en de frieten", de frituur op het Esplanadeplein over. Deze zou uit het stadsbeeld dienen te verdwijnen en de onzekerheid zorgde ervoor dat men in januari 1982 al de spaarcenten zou investeren voor de overname van Frituur Mijlbeek. Tesamen met echtgenote Magda werden de eerste stappen gezet voor de opwaardering van de kwaliteit en de frituur naar een hoger peil te brengen.

In 1982 werden de frietjes al gesneden met een electrische snijmachine, er werd geïnvesteerd in een inox koeltoogje en diepvries. In 1985 werd het eerste kassaregister geinstalleerd , maar dat ging constant kapot door het aanwezige zout. Erwin, electronicus, ontwierp in 1991 een kassasysteem op PC, dat nu nog steeds gebruikt wordt. Van toen af werd een klantenkaart-systeem uitgedokterd dat automatisch kortingen uitkeerde tot 10%.

In 1995 werd geïnvesteerd in een frituur unit van Intermobil , een up to date moderne inrichting toverde frituur Mijlbeek om naar een nieuw concept . De eerste Hegro hoogrendementsfriteuse van nederlandse makelij werd geselecteerd en geïnstalleerd. Met vallen en opstaan werd er gewerkt aan een constante verbetering van de frieten. Wij schakelden als eerste over naar sulfietvrije frieten wat een unicum was die dagen.

Sinds 1981 werken wij met het hoogstaande "Ossewit" rundsvet van Vandemoortele. Kwaliteit is en blijft de essentie van Erwin en Magda. Oiljsterse Bouletten , Stoofvlees, ballekens in tomaat, goulash, bolognaise saus, kip à l'Archiduc, champignon- en pepersaus  worden sinds 1982 ambachtelijk klaargemaakt. Dagelijks worden de  satées van varken, rund, kip en kalkoen opgestoken. Zelfbereide snacks zijn geliefd door de klanten.

Een nieuw fietspad betekende het nabije eind van de frituur op het pleintje. We moesten opkrassen.

Een serieuze financiele hindernis moest genomen worden , een superzware lening voor de aankoop van een hoekpand op 50 meter van de frituur was de enige oplossing.

Er volgden 18 maand van noeste arbeid om het vervallen bankkantoor om te toveren naar de frituur van vandaag. Erwin tekende het grondplan en de binneninrichting, menige slapeloze nachten gingen voorbij. Uiteindelijk werd in januari 2003 de nieuwe zaak opengesteld voor de klanten.

De apparatuur van de verkochte unit werd overgeplaatst. In de nieuwe zaak werden er meteen 65 zitplaatsen voorzien, een grote meerwaarde voor de klant.

In april 2011 werd de zaak opnieuw heringericht, de inmiddels 15 jaaar oude HR friteuse van Hegro werd vervangen door een nieuwer model met een extra "diamant" bakplaat. Er werd geïnvesteerd in een  superefficiënte frigotoog en een open wandkoeling. Alle uitgestalde snacks, sausen en groenten worden volwaardig gekoeld om zo de klant een "constante verskwaliteit" aan te kunnen bieden. 

Frituur Mijlbeek is een familiebedrijf die weet dat er keihard gewerkt dient te worden om de klant elke dag een maksimale kwaliteit aan te kunnen bieden. We hopen dat we onze oude klanten en nieuwkomers nog vele jaren van dienst kunnen zijn.

Erwin & Magda, Diederik & Véronique