Dubbelklik hier om de afbeelding te veranderen

Tijdslijn

"Mijlpalen Mijlbeek"

 

 1953: Overname barak /frituur Kolenmarkt (Esplanade) door grootvader Clement Eeckhaut.

Friteuse op kolen, geen snacks, enkel friet (met pickles gratis) voor 5 fr.

  1968: Vernieuwing frituur door Gust Eeckhaut (2° generatie) + Friteuse Rubbens op stadsgas zonder thermostaat

Snacks zoals lookworst, Zwan & mosselen zijn verkrijgbaar. Patatten worden nog steeds met de hand geschild

Afzuiging door middel van ventilator.

1981: Overname Frituur Esplanade Erwin 3° generatie. (2 mensen )

1982: Overname Frituur Mijlbeek AALST , installatie koeltoog en diepvries en frietsnijmachine

1985: Installatie Kasregister en aanbieden klantenkaarten

1995: Vernieuwing Frituur Mijlbeek 6 x 4 meter intermobil unit (drie mensen )

Installatie van Inox koelcel en inox diepvries + 1 ste hoogrendements friteuse in België van Hegro

1999: Intrede van zoon Diederik in de zaak (4° generatie)

2001–2002 aankoop en verbouwing van handelspand op Moorselbaan 152

2003: Opening op 23 januari van de vernieuwde zaak

Vlotte bediening, comfortabele zitplaatsen, 6 pc’s met Internet toegang , toiletten, verwarming en Airco koeling .

De frituur is voortaan 7 op 7 open (drie man personeel)

2004:

Wi-fi Hotspot met toegang tot draadloos internet voor de laptopgebruiker.

2005:

-Airco en verwarming met frequentiegestuurde warmtepomp werd geinstalleerd. Dit leverde een besparing op van 50% tov de vorige verwarmingsinstallatie . ROI van +-40 maand

-Bestellen van de frieten via het internet www.frituur-mijlbeek.be

2006:

-Een zelfontworpen videosysteem met 4 grote schermen en leuke videoclips geeft de klant een goed gevoel bij het ter plaatse consumeren. Men kan zelfs karaoke clips aanvragen.

2007: Erwin wordt bestuurslid van Navefri.

 

2008:

Multiscreen prijzendisplay.

Dit displaysysteem bestaat uit 9 schermen die op 1 pc draaien. Een eigen ontwerp dat in enkele weken gerealiseerd werd. Werd gepubliceerd in het Snackblad.

2009: Intrede van Veronique (echtgenote Diederik) in de zaak. Frituur is nu 7 op7 en doorlopend open

Installatie van energiezuinige Ledverlichting dewelke het electriciteitsverbruik met 30% verlaagt.

2010: Erwin verlaat Navefri wegens tijdsgebrek.

Installatie van een nieuwe LED buitenverlichting dewelke een netto besparing oplevert van +-2000 kwatt op jaarbasis.ROI van ongeveer 36 maand.(totale besparing levensduur van 30.000 KWatt)

Planning voor het vernieuwen van de bestaande installaties dmv hoogwaardige materialen.

Omzet is nog steeds in stijgende lijn .

2011:

Een volledige vernieuwing van de huidige zaak ging van start rond april 2011. In een viertal weken werd de bestaande frituur omgetoverd tot een ultraperformante maar uitermate zuinige inrichting. De zaak voldoet aan de hoogste normen van het HACCP concept qua voedselveiligheid en hygiëne. 

 

Er is een studie omtrent energieverbruik afgerond die maximaal omgezet gaat worden in verschillende fasen.

Er is nood om personeel aan te werven als "extra".

Zoon Diederik studeerde af als kok wat talrijke voordelen met zich meebrengt. 

Januari 2012

We bieden nu een heel gamma van verse en zelfbereide satés, gebakken op de tepaniyaki bakplaat .  

Kipsateé van Mechelse koekoeksfilet, 

een echte fijnproeverij, met ananas en verse ontvliesde paprika en ui.

Rundssaté met heerlijke oliemarinade, ui en ontvliesde paprika

Kalkoensaté van verse filet met heerlijke oliemarinade, ui,  ananas, paprika.    

Scampisaté met Black Tiger garnalen, verse ui en paprika

Oktober 2012

We hebben nu ook vers gestoomde groenten en gewokte groenten in ons gamma opgenomen.

Een mix van 10-15 verse groenten wordt eerst gestoomd. 

Daarna kan men het in koude of warme toestand meenemen of ter plaatse nuttigen. We kunnen deze groentenmix ook wokken op de tepaniyaki 

Dit is een aanrader voor de vegetariër of voor degenen die bezig zijn om af te vallen.